Responsive Webdesign

Vandaag is responsive webdesign belangrijker dan ooit. Zoekmachines houden er namelijk rekening mee dat websites op alle apparaten weergegeven kunnen worden

Tegenwoordig gaat de technologie alsmaar sneller en zo ook de technologie achter zoekmachines. Zoekmachines zijn vandaag de dag in staat om te kunnen zien of websites wel responsive zijn. Responisive webdesign wil zeggen dat websites op ieder apparaat van iedere grootte juist wordt weergegeven.

Er zijn zeer veel apparaten waarmee we op het internet kunnen, zo hebben we smartphones, tablets, laptops en desktops en deze hebben weer ieder een eigen formaat scherm. Bij een smartphone is zo’n scherm vrij klein en bij een desktop tegenwoordig soms zo groot als een normale televisie. Dit maakt ook dat we onze websites hierop moeten aanpassen, zodat deze op ieder apparaat juist worden weergegeven.

Zoekmachines vinden het belangrijk dat websites op ieder apparaat juist worden weergegeven, zodat ze er zeker van zijn dat de gebruiker van de zoekmachine de inhoud van de website ook daadwerkelijk kan zien en lezen. Daarom wordt er vanaf 2015 goed gecontroleerd of websites responsive zijn.

Is een website niet responsive, dan loopt deze de kans achteruit te gaan in de resultaten van de zoekmachine. Wat zeer nadelige gevolgen kan hebben, vooral wanneer uw bedrijf voor een groot gedeelte klanten heeft die het bedrijf vinden via de zoekmachines. Om te voorkomen dat websites de positie verliezen bieden wij responsive webdesign aan en kunnen wij eventueel helpen om uw huidige website responsive te maken.

Is uw bedrijf in posities gedaald?

Wanneer u heeft ontdekt dat uw website onderuit is gegaan in de resultaten van een zoekmachine, dan kan daar misschien nog iets aan gedaan worden wanneer u er op tijd bij bent. Wanneer uw website niet responsive was dan kan het hiermee te maken hebben gehad, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. Seo wordt steeds complexer en een goede positie hangt af van verschillende factoren, waaronder de weergave van een website op verschillende apparaten.

Wij kijken graag met u mee en kunnen u helpen om de website weer terug op de oude positie te krijgen, mits de website voldoet aan alle voorwaarden en deze niet onderuit is gegaan door bijvoorbeeld een penalty.

© 2017 River Websolutions.